معرفی کامل گروه خودروسازی برلیانس؛ از همکاری با بامو تا توسعه محصولات متنوع
معرفی کامل گروه خودروسازی برلیانس؛ از همکاری با بامو تا توسعه محصولات متنوع
Blog Article
گروه هولدینگ «Huachen Automotive Group Holdings Co. Ltd.» که با نام تجاری «Brilliance Auto Group» شناخته میشود، یک شرکت چندملیتی چینی در حوزهٔ خودروسازی است که دفتر مرکزی آن در شهر شنیانگ مستقر است. محصولات این گروه شامل خودروهای سواری، میکروونها (ونهای کوچک) و قطعات خودرویی است. فعالیت اصلی آن طراحی، توسعه، تولید و فروش خودروهای سواری با برند «برلیانس» محسوب میشود. این شرکت توسط رئیس و بنیانگذار اولیه، یانگ check here رونگ، تأسیس شد.
گروه خودروسازی برلیانس مالک 42.32 درصد سهام شرکت «Brilliance China Automotive Holdings Limited» (که به اختصار «Brilliance Auto» یا «Brilliance China» نامیده میشود) است؛ شرکتی که در برمودا ثبت و در بورسهای فرانکفورت و هنگکنگ عرضه شده است.
شرکت «Brilliance China Automotive Holdings» (برلیانس چین) پیشتر خودروهای برند «برلیانس» را از طریق واحد تولیدی «Brilliance Motor» تولید میکرد که بعدها به بامو فروخته شد. برلیانس همچنین مالک 25 درصد سهام «BMW Brilliance» است؛ یک سرمایهگذاری مشترک (جوینت ونچر) با بامو که در سرزمین اصلی چین به تولید، توزیع و فروش خودروهای سواری بامو میپردازد. همچنین 51 درصد سهام «Renault Brilliance Jinbei» در اختیار برلیانس است؛ جوینت ونچری با رنو که مسئول طراحی، توسعه، تولید و فروش خودروهای تجاری سبک با برندهای جینبی، هواسونگ و رنو است. از سال 2022 (مطابق آمار فولکسواگن)، شرکت بامو مالک 100 درصد سهام «Brilliance Motor» و 75 درصد سهام «BMW Brilliance» بوده و عملاً کنترل بخش عمده ظرفیت تولید برلیانس را در اختیار دارد.
در سال 2010، ظرفیت تولید سالانهٔ گروه خودروسازی برلیانس و شرکتهای تابعهاش 800 هزار دستگاه خودرو بود؛ هرچند پس از آن نیز ظرفیتهای جدیدی به بهرهبرداری رسید. در سال 2012، این شرکت نزدیک به 650 هزار خودرو تولید کرد که در آن زمان هشتمین تولیدکنندهٔ بزرگ خودرو در چین بهشمار میرفت. حدود 70 درصد از تولید این شرکت، سدانهای سواری بوده است.
تاریخچه گروه خودروسازی برلیانس
خاستگاه خاستگاه گروه خودروسازی برلیانس (بهصورت رسمی «Huachen Automotive Group Holdings Company Limited») را میتوان به کارخانهای دولتی در چین نسبت داد که تحت رهبری یانگ رونگ (بنیانگذار و رئیس اولیه)، بین سالهای 1991 تا 2002 به یکی از سازندگان پیشروی مینیبوس در این کشور تبدیل شد.
نمایی از شرکت خودروسازی برلیانس چین
نمایی از بالا – شرکت خودروسازی برلیانس چین
دهه 1990 برلیانس در دهه 1990 تحت مدیریت یانگ رونگ رشد کرد و به بزرگترین خودروساز چین بدل شد.
در 9 ژوئن 1992، یک شرکت فرعی با نام «Brilliance China Automotive Holding Limited» در برمودا ثبت شد. در همان سال، این شرکت بهعنوان یک شرکت خارجی در اداره ثبت شرکتهای هنگکنگ نیز به ثبت رسید. در ابتدا، شرکت فرعی یادشده مالک 40 درصد سهام شرکت «Shenyang Jinbei Coach Manufacturing Co. Ltd.» (چینی: 沈阳金杯客车制造有限公司) بود؛ 60 درصد دیگر سهام در اختیار «Shenyang Jinbei Automotive Company Limited» (چینی: 金杯汽车股份有限公司; SSE: 600609) بود. این نسبت بعداً به 51 درصد سهام برای «Brilliance China Auto» و 49 درصد سهام برای «Shenyang Jinbei Automotive» تغییر یافت. 244 سهام سپردهگذاری آمریکایی («American Depositary Shares») مربوط به «Brilliance China Auto» از سال 1992 در بورس نیویورک با نماد NYSE:CBA عرضه شد. این شرکت در سال 2007 قصد داشت از بورس نیویورک خارج شود و سرانجام در سال 2009 آن را به پایان رساند.
در سال 1999، گروه بیشتر داراییهای خود را به این شرکت فرعی تزریق کرد و سهام آن در بورس هنگکنگ (که اکنون بخشی از «Hong Kong Exchanges and Clearing» است) با نماد SEHK:1114 عرضه شد. تا 31 دسامبر 2019، گروه خودروسازی برلیانس (Huachen Automotive Group) با در اختیار داشتن 42.32 درصد سهام این شرکت فهرستشده، بزرگترین و سهامدار کنترلکننده آن بود.
این گروه یک شرکت وابسته فهرستشده دیگر نیز دارد که در بورس شانگهای عرضه شده است: شرکت «Shenyang Jinbei Automotive Company Limited». تا 31 دسامبر 2019، گروه برلیانس از طریق شرکتی واسطه با نام «Shenyang Automobile Industry Asset Management Company Limited» (چینی: 沈阳市汽车工业资产经营有限公司) مالک 24.38 درصد سهام آن بود و این میزان، آن را تبدیل به سهامدار عمده و کنترلکننده میکرد. در سال 2003، برنامه بر این بود که این سهام به شرکت اصلی فهرستشده گروه، یعنی برلیانس، منتقل شود. اما این معامله به نتیجه نرسید. با این حال، «Shenyang Jinbei Automotive» از سال 1992 سهام کنترلکننده «Shenyang Jinbei Coach Manufacturing» (که پیشتر «Brilliance Jinbei» و اکنون «Renault Brilliance Jinbei» نام دارد) را در اختیار نداشته است.
«Shenyang Jinbei Automotive» از سال 1992 در بورس سهام فعالیت دارد. شرکت «Shenyang Jinbei Automotive» و گروه خودروسازی برلیانس پیشتر دو مجموعه متمایز بودند که سهام کنترلکننده «Shenyang Jinbei Automotive» در سال 1995 توسط گروه FAW خریداری شد. در سال 2000، «Shenyang Automobile Industry AMC» توافق کرد 29.91 درصد سهام را از گروه FAW بخرد.
دهه 2000
فرمان برلیانس در مدل Brilliance BC3 در سال 2001، شرکت «Shenhua Holdings» پذیرفت سهام «Shenyang Jinbei Automotive» را که در اختیار «Shenyang Automobile Industry AMC» بود، خریداری کند؛ بدینترتیب برند جینبی به گروه برلیانس پیوست. بااینحال، این معامله بعدها تغییر کرد و در نهایت مقرر شد خودِ گروه برلیانس سهام مذکور را در سال 2003 از «Shenyang Automobile Industry AMC» بخرد. سرانجام در آوریل 2018، گروه خودروسازی برلیانس با خرید «Shenyang Automobile Industry AMC» از دولت محلی شهر شنیانگ، مالکیت کامل سهامی را که در اختیار «AMC» بود بهدست آورد.
در سال 2001، نشریه فوربز گزارش کرد که یانگ رونگ، رئیس وقت برلیانس، سومین کارآفرین ثروتمند چین است. وی تلاش کرد کارخانهای از برلیانس را در نینگبو (نزدیک شانگهای) احداث کند، اما این تصمیم با مخالفت شدید استاندار استان لیائونینگ، بو شیلای، مواجه شد (بو شیلای بعدها بهعلت رشوهخواری، فساد مالی، سوءاستفاده از قدرت و اختلاس به حبس ابد محکوم شد). بو شیلای خواستار احداث کارخانه در خودِ استان لیائونینگ بود، اما یانگ رونگ از این کار امتناع کرد. در سال 2002، بو شیلای سهام 700 میلیون دلاری یانگ در برلیانس را مصادره کرد. همچنین او یانگ را به اختلاس متهم کرد و حکم بازداشتش را صادر نمود؛ همین امر باعث شد یانگ در ژوئیه 2002 به ایالات متحده فرار کند و از آن زمان در تبعید بهسر میبرد.
در سال 2003، شرکت بامو و گروه برلیانس برای تولید خودروهای سواری برند بامو در چین به توافق رسیدند.
در سال 2005، برلیانس قصد داشت در رقابتهای جهانی تازهتأسیسِ «مسابقات قهرمانی جهان تورینگ (WTCC)» شرکت کند، اما این برنامه هرگز به مرحله اجرا نرسید.
Report this page